Nakon potresa, u Bileći danas ne rade škole i vrtići

U Bileći za sada nije prijavljena šteta nakon jakog potresa koji se osjetio u Hercegovini, ali danas neće biti nastave u dvije osnovne i srednjoj školi, niti će raditi vrtić, rečeno je Srni u Civilnoj zaštiti.

Nastava se danas neće izvoditi po preporuci Ministarstva prosvjete i kulture RS.

Iz Civilne zaštite su dodali da su od jutros pregledane školske zgrade i da nema oštećenja na njima.

“Nitko se do sada nije javljao da prijavi štetu, a stožer Civilne zaštite zasjeda”, naveli su iz općinske Civilne zaštite.

Crnu Goru jutros je u 4.06 sati pogodio potres jačine 5,4 stupnja Richterove skale. Potres se osjetio i u Bosni i Hercegovini, a epicentar je bio 23 kilometra sjeveroistočno od Bileće.

Nakon prvog jačeg potresa, uslijedila je i serija potresa slabijih inteziteta, koja je probudila i uznemirila stanovnike Hercegovine.

Seizmolog Srđan Ceković iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore rekao je jutros da je potres bio na dubini od 14 kilometara i da je mogao izazvati materijalnu štetu, ali da je dobro to što je epicentar bio u nenaseljenom području.

“Najjače se osjetio oko Bileće s intenzitetom šest stupnjeva”, istakao je Ceković i dodao da je nakon glavnog udara uslijedilo još 30 potresa.

On je naveo da je Zavod imao dosta poziva uznemirenih građana.

Potres se osjetio širom Crne Gore, ali i u državama regije./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img