NAKON POSJETE POMPEA Crna Gora od SAD kupuje 67 najsuvremenijih lakih oklopnih vozila

Crnogorsko Ministarstvo obrane dobilo je službenu ponudu Vlade SAD za nabavku 67 oklopnih vozila, čija je vrijednost 36 milijuna dolara, priopćeno je iz tog Vladinog resora.

Potvrda iz crnogorskog ministartva stigla je nakon što je američki državni tajnik Mike Pompeo rekao u Podgorici da su ovog tjedna SAD ponudile Crnoj Gori ugovor o najvećoj prodaji vojne opreme u povjesti dvije nacije, koji uključuje isporuku lakih taktičkih vozila vrijednih 36 milijuna dolara.

“U narednih dvadesetak dana očekujemo da naša Vlada prihvati ovaj vid poslovnog aranžmana s Vladom SAD-a i na bazi toga možemo očekivati da u 2020. godini imamo prvi kontingent vozila, odnosno dvadesetak vozila do prosinca 2020. godine”, kazala je Alma Ljuljanović-Jovićević iz Ministarstva obrane za Prvu TV.

Riječ je o lakom oklopnom patrolnom vozilu LTV kompanije Oshkosh pogodnom za međunarodne operacije. Dizajnirano je tako da bude jače, sposobnije, fleksibilnije, lakše za transport i popravku, i iznad svega, da pruži bolju zaštitu vojnicima, nego njegov prethodnik ‘hummer’.

Crna Gora će tako postati nakon Amerike i Slovenije, treća država čiji će vojnici moći koristiti ovo vozilo.

Prema najavama, nabavka vojne opreme bit će financirana iz kredita, ali nije priopćeno više detalja./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

RASTE BROJ ŽRTAVA

U eksploziji u Bejrutu poginulo 135 ljudi, ranjeno ih je oko 5000, stotine nestalih

Libanonski ministar zdravstva Hamad Hassan izjavio je za televiziju Al-Manar da je u eksploziji u Bejrutu stradalo ukupno 135 ljudi, a ozlijeđeno ih je...