Hrvatski Medijski Servis

NAKON OSAM GODINA Komšić ide u Beograd; sastat će se s Vučićem i Erdoganom

Predsjedatelj i drugi bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić dobio je poziv od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da prisustvuje službenom početku radova na izgradnji autoceste Beograd – Sarajevo

Riječ je o svečanom događaju koji će se održati 29. kolovoza, a kojem će prisustvovati i predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan. Komšić je, kako saznaje Klix.ba, prihvatio poziv da praktično bude dio trilaterale najviših dužnosnika Srbije, Turske i Bosne i Hercegovine.

Komercijalni ugovor za izradu planova detaljne regulacije, projektiranje i izgradnju dionica autoceste Beograd-Sarajevo između Vlade Srbije, “Puteva Srbije” i turske kompanije “Tašjapi” potpisan je u prosincu prošle godine.

Izgradnjom autoceste Beograd-Sarajevo Srbija dobiva mogućnost povezati se s europskim Koridorom 5, koji povezuje Mađarsku, Hrvatsku i BiH, a BiH s koridorima 10 i 11 unutar Srbije, odnosno s autocestom Beograd-Šid, kao i prometnicom preko Požege.

Komšić je posljednji put na funkciji člana Predsjedništva BiH, kada je drugi put bošnjačkim glasovima instaliran na dužnost koja mu ne pripada, službeno u Beogradu boravio 14. listopada 2011. godini i to u okviru Igmanske inicijative./HMS/

About the Author
  1. KonjicaninReply

    Bolje je da sjedi u Sarajevu nešto ce opet govorit
    protiv svog na roda

NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte