Hrvatski Medijski Servis

NAKON NAPADA NA NOVINARKU MUP HNŽ pokrenuo disciplinski postupak protiv trojice policajaca

MUP Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) pokrenuo je disciplinski postupak protiv policijskog službenika PS Jablanica S. R. te još dvojice policijskih službenika PU Mostar, koji su osiguravali mjesto događaja gdje je aktivirana eksplozivna naprava u Ulici maršala Tita u Mostaru, ispred mesnice “Husić”.

Policijski službenik PS Jablanica S. R. na jednom lokalnom portalu komentirao je napad na novinarku Melihu Smajkić gdje je omalovažavao i vrijeđao novinarku i novinarski poziv. Tim svojim postupkom prekršio je Zakon o policijskim službenicima HNŽ te se ogriješio o policijski kodeks, priopćeno je iz županijskog MUP-a MUP-a.

Također, policijski službenici PU Mostar LJ.K. i S.G. koji su osiguravali mjesto događaja gdje je aktivirana eksplozivna naprava nisu pravovremeno reagirali te spriječili napad na novinarku Smajkić, odnosno naknadno su osobu koje je izazvalo incident uručili prekršajni nalog i novčano ga kaznili.

“MUP HNŽ najoštrije osuđuje ovakve postupke i ponašanje policijskih službenika koji svojim ponašanjem štete ugledu MUP-a te će prema njima provesti sve mjere i radnje predviđene Zakonom.

Isto tako, molimo sve građane naše županije da svako eventualno nekorektno i neprofesionalno ponašanje policijskih službenika prijave Odjelu za profesionalne standarde MUP-a HNK”, stoji u priopćenju MUP-a HNŽ./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte