Nakon napada dronom ugašen požar u ruskoj rafineriji u Volgogradu

Nakon napada dronom u subotu na rafineriju nafte u Volgograd u južnoj Rusiji izbio je požar koji je kasnije ugašen, priopćile su lokalne vlasti.

Rusija i Ukrajina međusobno napadaju energetsku infrastrukturu u udarima koji su osmišljeni kako bi prekinuli opskrbne linije i logistiku te demoralizirali protivnika dok pokušavaju preuzeti inicijativu u gotovo dvogodišnjem sukobu kojemu se ne vidi završetak.

Ruska energetska infrastruktura također je pogođena tehničkim kvarovima u proteklom mjesecu, što je doprinijelo neizvjesnosti na globalnim tržištima nafte i plina već potresenim sukobom na Bliskom istoku.

Guverner Volgograda Andrej Bočarov rekao je na Telegram kanalu lokalne uprave da u incidentu nije bilo žrtava. “Kao posljedica pada srušene bespilotne letjelice, izbio je požar u Volgogradskoj rafineriji nafte. Vatrogasne i spasilačke snage brzo su prionule na posao – požar je odmah lokaliziran, požar na otvorenom je eliminiran. Nema žrtava”, rekao je.

Proizvođač nafte Lukoil, vlasnik rafinerije, nije zasad odgovorio na zahtjev za komentar.

Volgogradska rafinerija nafte na rijeci Volgi ima kapacitet za preradu 14,8 milijuna metričkih tona sirove nafte godišnje. Druga rafinerija nafte u vlasništvu Lukoila, NORSI, također je pretrpjela zastoje u siječnju. Potpredsjednik ruske vlade Alexander Novak rekao je da će popravci rafinerije trajati najmanje mjesec ili mjesec i pol./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img