SUD BIH

Nakon izrečene presude, građani Zijada Mutapa i druge dočekali riječima “Ubojice” i “Lopovi”

Nakon što je Sud BiH oslobađajućom presudom oslobodio krivice Zijada Mutapa i druge, koji su bili optuženi za prikrivanje dokaza o stradanju Dženana Memića, po izlasku iz sudnice naišli su na negodovanje okupljenih, izvještava Klix.ba.

Zijad Mutap, Alisa Ramić, Hasan Dupovac, Muamer Ožegović i Josip Barić, nakon izrečene oslobađajuće presude, napustili su prostorije Suda BiH.

S obzirom na interes javnosti, veliki broj građana bio je prisutan ispred Suda BiH gdje su pružili podršku, kao i svih prethodnih godina, obitelji Memić.

S druge strane, Mutap i ostali koji su bili optuženi u ovom predmutom, a kojih je Sud BiH oslobodio krivice, naišli su na negodovanja okupljenih.

Prisutni su Mutapu i drugima, kao i njihovoj obrani, zviždali te dobacivali “Ubojice” i “Lopovi”.

Obitelj stradalog Dženana, njegov otac Muriz i sestra Arijana, odmah po napuštanju sudnice poručili su da će, uprkos ovoj sudskoj presudi, nastaviti svoju borbu i dokazati istinu./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

KATAR

Poljska svladala S. Arabiju- 2:0

Poljski nogometaši ostvarili su pobjedu u drugom kolu skupine C Svjetskog prvenstva, slavili su s 2:0 (1:0) protiv Saudijske Arabije uz prvi pogodak Roberta...