GRADONAČELNIK BIJELJINE

Nakon izbacivanja iz SDS-a, Mićo Mićić osnovao novu stranku- SDSS

Lider Stranke demokratske Srpske Semberija (SDSS) Mićo Mićić označio je danas u Bijeljini početak rada ove stranke čiji cilj će biti napredak ovog dijela Republike Srpske.

Mićić je naveo da će ovo biti stranka krajnjeg centra, da u svom nazivu ima demokratska jer želi da bude privržena nacionalnim interesima, da su prioritet interesi Republike Srpske, a poseban prioritet Semberija i planovi za nju.

“Veoma je važno da imamo podršku matice Srbije, s kojom suradnja postoji i veoma je neophodna bez obzira koja politička stranka je najbitnija u Srbiji. Ne smije postojati nikakvih barijera na Drini, na granici sa Srbijom”, rekao je Mićić na prijamu za novinare i predstavnike stranaka s područja Bijeljine.

On je dodao da stranka ima blagoslov i podršku Srpske pravoslavne crkve.

Mićić je naveo da je ova stranka za europski put, kao i da “prioritet budu obični ljudi”.

“Želimo ne da pričamo, nego da radimo, nećemo biti ni politička stranka koja dijeli ljude, nego želimo biti stranka koja okuplja sve političke subjekte oko jednog cilja”, rekao je Mićić.

Mićić kaže da je upravo zbog toga potpisao sporazum s liderom SNSD-a Miloradom Dodikom, koji je i srpski član Predsjedništva BiH, te naglasio da je opredjeljenje stranke da surađuje s Vladom Republike Srpske i Vijećem ministara.

“Petnaest godina mog političkog djelovanja govori da djelovanje bez suradnje s institucijama Republike Srpske i BiH, ne može dati napredak Semberiji. Valjda zbog toga i zbog tih ciljeva postoji politika”, dodao je Mićić.

Govoreći o razlozima formiranja nove stranke, Mićić, koji je donedavni član SDS-a, rekao je da to nije uradio iz ličnih interesa, niti iz nazadovoljstva, te podsjetio da je bio jedan od prvih ljudi koji je ispred bivše stranke kandidiran za gradonačelnika.

“Problemi su nastali kada je riječ o cilju mog političkog djelovanja i mojoj budućnosti u stranci. Dio SDS-a bio je protiv suradnje sa svima, pogotovo s Dodikom, a ja sam mislio da bez suradnje na svim razinama nema pravog napretka u svim projektima koje smo planirali uraditi u našem gradu”, kaže Mićić.

Prema Mićićevim riječima, takva isključivost dovela je do toga da se morala osnovati nova stranka, novi politički subjekat koji želi suradnju sa svima.

“Pred nama su bila dva izbora – napraviti široku koaliciju za koju sam u startu imao podršku od višeg vodstva SDS-a i drugi je da se interesi podrede isključivosti nesuradnje sa SNSD-om, a zbog tog nerazumijevanja ja sam isključen iz te stranke i došao sam u situaciju da radim ovo što danas radim”, rekao je Mićić.

On je istaknuo da je potpuno siguran da je njegov izbor pravilan.

“Svjestan sam svih teškoća, ali i toga da se sa suradnicima i građanima može mnogo toga uraditi. Jedini i pravi cilj nam je suradnja sa svima, napredak Semberije i projektima koji su joj neophodni”, rekao je Mićić.

Mićić je na suradnju za dobrobit Semberije pozvao političke subjekte i sve oni koji žele dobro ovom kraju, među kojima i medije./Srna/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

BANJA LUKA

Gorio hotel ‘Tesla’

U banjalučkom hotelu 'Tesla' danas je došlo do požara, objavljeno je na Facebook stranici Vatrogasna brigada Banja Luka.Na intervenciji gašenja vatre na ovom ugostiteljskom...