NAKON 22 GODINE Milošević zamjenio Pupovca na čelu SNV-a

Dejan Jović danas je na Twitteru prvi objavio kako Milorad Pupovac više nije šef Srpskog narodnog vijeća, čelne institucije srpske manjine u Hrvatskoj.

“Boris Milošević izabran za novog predsjednika Srpskog narodnog vijeća (SNV). Milorad Pupovac, koji je vodio SNV od osnivanja, tj. 22 godine, izabran je za predsjednika Savjeta SNV-a. Dragana Jeckov i Aneta Vladimirov zamjenice predsjednika”, dodao je profesor Jović.

Kako prenose Novosti, u uvodnom obraćanju delegatima i gostima, predsjednik SDSS-a i dosadašnji šef SNV-a, Milorad Pupovac, naglasio je da su za srpskom zajednicom četiri turbulentne godine.

“To su bile među najturbulentnijim godinama u poslijeratnoj povjesti srpske zajednice, a karakterizirale su ih financijska nestabilnost i pokušaji dezintegracije SNV-a, SDSS-a, ‘Prosvjete’ i drugih srpskih institucija”, kazao je.

Uskoro je tajnim glasanjem za predsjednika SNV-a izabran Boris Milošević, koji inače obnaša funkciju predsjednika Vijeća srpske manjine Grada Zagreba i Kluba zastupnika SDSS-a u Saboru. Od ukupno 61 delegata, glas je dobio od njih 58. Dosadašnji predsjednik SNV-a, Milorad Pupovac, izabran je, kako je i napisao profesor Jović, za predsjednika Savjeta te organizacije. Riječ je o novom tijelu, nastalom izmjenama Statuta SNV-a, koje će činiti “najistaknutiji predstavnici srpskih institucija”, pišu Novosti./HMS/

spot_img

Najnovije

spot_img