NAKON 22 GODINE Milošević zamjenio Pupovca na čelu SNV-a

Dejan Jović danas je na Twitteru prvi objavio kako Milorad Pupovac više nije šef Srpskog narodnog vijeća, čelne institucije srpske manjine u Hrvatskoj.

“Boris Milošević izabran za novog predsjednika Srpskog narodnog vijeća (SNV). Milorad Pupovac, koji je vodio SNV od osnivanja, tj. 22 godine, izabran je za predsjednika Savjeta SNV-a. Dragana Jeckov i Aneta Vladimirov zamjenice predsjednika”, dodao je profesor Jović.

Kako prenose Novosti, u uvodnom obraćanju delegatima i gostima, predsjednik SDSS-a i dosadašnji šef SNV-a, Milorad Pupovac, naglasio je da su za srpskom zajednicom četiri turbulentne godine.

“To su bile među najturbulentnijim godinama u poslijeratnoj povjesti srpske zajednice, a karakterizirale su ih financijska nestabilnost i pokušaji dezintegracije SNV-a, SDSS-a, ‘Prosvjete’ i drugih srpskih institucija”, kazao je.

Uskoro je tajnim glasanjem za predsjednika SNV-a izabran Boris Milošević, koji inače obnaša funkciju predsjednika Vijeća srpske manjine Grada Zagreba i Kluba zastupnika SDSS-a u Saboru. Od ukupno 61 delegata, glas je dobio od njih 58. Dosadašnji predsjednik SNV-a, Milorad Pupovac, izabran je, kako je i napisao profesor Jović, za predsjednika Savjeta te organizacije. Riječ je o novom tijelu, nastalom izmjenama Statuta SNV-a, koje će činiti “najistaknutiji predstavnici srpskih institucija”, pišu Novosti./HMS/

Najnovije

U BLIZINI MOSKVE

Srušio se helikopter koji prevozi Putina

Helikopter koji je dio flote koja prevozi najviše ruske dužnosnike, uključujući predsjednika Vladimira Putina, se srušio prilikom slijetanja kod Moskve. Helikopter Mil Mi-8 udario je...