Nakon 11 godina otkazana manifestacija ”Jel’ Gabela gdje je prije bila”

Kulturno-zabavna manifestacija ”Jel’ Gabela gdje je prije bila” nakon 11 uzastopnih godina neće biti održana u Gabeli.

Mjesna zajednica Gabela navela je kako manifestacija neće biti održana ”zbog situacije u Hrvatskom kulturno-umjetničkom društvu ”Drijeva” Gabela”, kao i zbog ”crne kuge koja je zadnjih godina zadesila kako našu Hercegovinu tako i šire”.

”Starije generacije su dale od sebe što su mogle, a mladih je na žalost sve manje.
Možemo pokušati, truditi se, nadati se, dati sve od sebe…”, navode dalje iz MZ Gabela.

”Iako je i ove godine logistika (kako financijska tako i sva druga) osigurana kako od MZ tako i od dugogodišnjeg pokrovitelja gradonačelnika Vidića, ipak, zbog situacije u HKUD-u, a o kojoj ovom prigodom ne želimo govoriti, između ostalog i zbog toga što se nadamo da će se ista popraviti. MZ i HKUD su zajedno odlučili da se ove godine manifestacije “Jel’ Gabela gdje je prije bila” neće održati! Vjerujemo i znamo da vam je svima žao zbog toga, poglavito jer je postao običaj družiti se, zapjevati, počastiti se ićem i pićem tom prigodom.
Vjerujte da je nama još teže bilo donijet ovakvu odluku. Uz isprike svim Gabeljanima, ma gdje bili”, stoji u objavi na Facebooku koju potpisuju MZ Gabela i HKUD ”Drijeva” Gabela.

/HMS/

Najnovije

PROŠLO JE TOČNO 20 GODINA

Prisjećanje na povijesni govor biskupa Ratka Perića

Na današnji dan, prije točno dvadeset godina, u iznimno tegobnom političkom ozračju za hrvatski narod u BiH, u trenutku nametanja vlasti tzv. Alijanse za...