NAJVIŠE O KOSOVU Vučić razgovarao s Pompeom; Srbija može računati na američku podršku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon sastanka s državnim tajnikom SAD-a rekao da Srbija može računati na američku podršku.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u utorak, poslije sastanka s američkim državnim tajnikom Mikeom Pompeom u New Yorku, da Srbija može računati na američku podršku kada je riječ o ukidanju pristojbi koje je Vlada Kosova uvela na uvoz robe iz Srbije i BiH i nastavku dijaloga Srbije i Kosova.

“Dugo smo razgovarali o svemu, želio je čuti što Srbija misli, prije svega o rješavanju kosovskog problema. Čini mi se da sam na najkraći i najjednostavniji način rekao stav Srbije”, napisao je na Instagramu predsjednik Srbije.

Zamolio je, kako kaže, američku administraciju da pokuša, iako je to i do sada činila, još snažnije utjecati na vlasti Kosova da ukinu pristojbe koje su nametnuli Srbiji u studenom prošle godine.

“I po tom pitanju nema sumnje da imamo američku podršku, jer oni, kao i mi, smatraju da je važno da se nastavi dijalog između Beograda i Prištine”, zaključio je Vučić.

Američki državni tajnik je rekao da je s predsjednikom Srbije imao produktivne razgovore o dijalogu Srbije i Kosova i pristupanju Srbije Europskoj uniji.

On je to napisao na svom Twitter nalogu po završetku sastanka u New Yorku.

“Normalizacija odnosa s Kosovom će ojačati stabilnost i prosperitet Srbije, Zapadnog Balkana i transatlantske zajednice”, naveo je Pompeo.

Sastanak američkog državnog tajnika i predsjednika Srbije potvrda je da su Sjedinjene Američke Države i dalje angažiranje sa svim liderima Balkana u cilju podrške regionalnoj sigurnosti, stabilnosti i miru, rekao je Tanjugu uoči sastanka američki veleposlanik u Srbiji Kyle Scott./HMS/

Najnovije

GUBITAK ZA PRAVOSUĐE

Preminula Mira Košarić, sutkinja Županijskog suda u Mostaru

U Mostaru je iznenada preminula dugogodišnja sutkinja Županijskoga suda Mostar Mira Košarić (68). Komemoracija u Sudu je u četvrtak, 13. kolovoza u 12 sati....