Sve vijesti

HNK Mostar

REPREZENTACIJA TURSKE

Najveći konkurent hrvatske reprezentacije na putu do Eura pred raspadom?

Reprezentacija Turske, koja slovi za glavnog konkurenta Hrvatske u skupini D kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Njemačkoj sljedeće godine, nalazi se u velikim problemima. Za razliku od Hrvatske, Turska je imala samo jednu utakmicu kvalifikacija tijekom ove reprezentativne pauze.

U prvom terminu utakmica odigrala je 1:1 s Armenijom te tako ispustila dva vrlo važna boda u borbi za prolazak, a u drugom terminu utakmica, onom u kojem je Hrvatska slavila na gostovanju kod Armenije s 1:0, Turska je odigrala prijateljsku utakmicu s Japanom. I to danas. U njoj je poražena s čak 4:2.

Utakmica je igrana u Belgiji, a Japanci su se lako obračunali s Turcima i to nakon što su pobjedom 4:1 u prijateljskoj utakmici smijenili Hansija Flicka s mjesta izbornika Njemačke. Isto sada prijeti i turskog izborniku Kuntzu. Navijači su već na ovoj utakmici skandiranjem zazivali njegov odlazak, piše Index.hr.

Prijeti im raspad

Tuski mediji već neko vrijeme zazivaju Kuntzov odlazak, a evo kako je on to komentirao prije nego što je poražen od Japana. “Nisam tako loš trener kao što mnogi misle, znam jako dobro što radim, budite sigurni da ćemo se plasirati na Europsko prvenstvo”, poručio je Kuntz.

Razloga za to silno samopoudanje baš i nema, naime Turska je počela gubiti korak za Hrvatskom na prvom mjestu, a jako blizu joj je i Armenija na drugom te Wales na trećem. Trenutno Turska ima 10 bodova kao i Hrvatska, ali i utakmicu više te problem da 12. listopada ove godine, dakle ubrzo, mora doći na gostovanje u Hrvatsku.

Ako ta utakmica prođe onako kako se očekuje, a to je pobjedom Hrvatske, vrlo je moguće da Turska već nakon tog susreta izgubi poziciju koja vodi na Euro jer Armenija i Wales zaostaju samo tri boda i imaju lakše suparnike u utakmicama koje dolaze te po međusobni ogled s Turcima./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije