Hrvatski Medijski Servis

Najtraženiji: Beogradski restoran u ponudi ima “ručak s Vučićem”

Vlasnik jednog beogradskog restorana dosjetio se kako da privuče mušterije, pa je na čelo centralnog stola u objektu postavio figuru predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Tijelo figure napravljeno je od plastike, a glava od gipsa.

Vlasnik ovog restorana objašnjava svoj potez prije svega time da – nikakva provokacija nije u pitanju.

– Ideja da skulpturu predsjednika Srbije postavim u kavani bila je marketinške prirode. I pokazala se kao čist pogodak – kaže Zvezdan Pejović, vlasnik kavane za “Danas”, i dodaje da objekt nije reklamirao, ali da su slike gostiju zagrljenih s predsjednikom zaživjele na društvenim mrežama, pa se o ovoj kafani uveliko priča po Beogradu.

Figura Vučića u ovom objektu “sjedi” već dvadesetak dana i stalni gosti su na njega već navikli. Međutim, njihove prvobitne reakcije su, prema riječima vlasnika, bile neprocjenjive.

– Znao sam da to mora biti nešto što izaziva pažnju najvećeg broja ljudi. I emocije. A ko drugi u toj mjeri to čini nego predsjednik Vučić. Reakcije gostiju kada ga vide su podijeljene, kao i mišljenja o njemu. Neki se oduševe i pritrčavaju da ga zagrle i izljube, drugi ljutito pljunu na pod – priča Pejović.

“Sasula mu sve u lice”

Kaže da je jedna gospođa bila toliko bijesna da je Vučiću “sasula sve u lice”, od nezadovoljstva njegovom politikom, do loše materijalne situacije u kojoj živi.

– Ušla su jednom prilikom dva naprednjaka i, vidjevši Vučića, stali su mirno nasred kafane. Tek kad su vidjeli da je u pitanju skulptura, rekli su mi: ”Al’ si nas odsjekao, mislili smo da je stvarno komandant” – navodi Pejović.

Ipak, kaže, najupečatljivija anegdota vezana je za jednu četverogodišnju djevojčicu.

“Samo da mu nešto šapnem”

– Dijete je prišlo i pitalo me da li može da se slika s Vučićem. Rekao sam joj naravno da može. Uzela je tatin telefon, dala mi da je uslikam, došla do skulpture. a onda rekla: samo nešto da mu šapnem… – priča Pejović.

Kaže i da ne zna da li Vučić zna da se u ovom objektu nalazi njegova skulptura, ali ga poziva da dođe.

– Predsjednik opštine zna, on je iz SNS-a, i svi lokalni naprednjaci. Svraćali su i dopada im se – kaže Pejović.

Međutim, navodi i da postoji pravilo ispisano na “predsjedničkom stolu” – zabranjeno je svako ismijavanje.

– Voljeli ili ne voljeli Vučića, funkcija predsjednika mora da se poštuje. Ima onih koji mu stavljaju rogove, a djevojke bi često da mu sjednu u krilo i da se slikaju. To nije dozvoljeno – kaže on.

“Pa, moj je!”

Zanimljivo je i da je “predsjednički sto” jedini u ovoj kafani za koji je potrebna rezervacija, ali je uvijek popunjen “jer svi bi da ručaju sa predsjednikom”.

Na pitanje planira li Vučića da “drži” duže vrijeme u kafani, Pejović odgovara: ”Pa, moj je.”

Kaže i da ima ideju da postavi skulpture Tita i Putina, “ako mi Vučić donese dovoljno para”.

Skulpturu Aleksandra Vučića radila je umjetnica Marija Jovanović punih šest mjeseci. Pejović je zadovoljan učinkom, a i komentari na društvenim mrežama, gdje je fotografija podijeljena više od 100.000 puta, mahom su pozitivni./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte