Najmanje dvoje mrtvih i više od 220 ozlijeđenih u eksploziji plina u Keniji

Velika eksplozija plina u glavnom gradu Kenije, Nairobiju, ubila je najmanje dvije osobe, a ozlijedila najmanje 222. Kamion koji je prevozio plin eksplodirao je u okrugu Embakasi oko 23:30 sata, “uzrokujući veliku vatrenu buktinju”, rekao je glasnogovornik vlade Isaac Mwaura.

Oštećeni su stambeni objekti, poslovni objekti i automobili, a video prikazuje veliki požar koji bjesni u blizini stambenih blokova. Ranije je vlada priopćila da se eksplozija dogodila u plinskom postrojenju. Uzrok se još utvrđuje.

Požar se proširio na nekoliko kvartova

Mwaura je rekao da se vatrena kugla od eksplozije “široko proširila”, a leteći plinski cilindar udario je u skladište odjeće i tekstila, spalivši ga. Dodao je da se požar proširio kroz nekoliko stambenih naselja.

Svjedoci su lokalnim medijima rekli da su osjetili potrese odmah nakon eksplozije. Mnogi od ozlijeđenih navodno imaju inhalacijske ozljede, a među njima je najmanje 25 djece, piše list Standard.

Ljudi izašli iz kuća

“Opekao me eksplodirajući spremnik plina dok sam pokušavao pobjeći”, rekao je jedan od ozlijeđenih, Boniface Sifuna, za Reuters. “Eksplodirao je točno ispred mene, udarac me srušio i plamen me zahvatio. Sretan sam što sam bio dovoljno jak da se izvučem.”

Neimenovani očevidac u razgovoru za novine Nation govorio je o “velikim eksplozijama, golemim vatrenim loptama, ljudima koji vrište i trče na sve strane u strahu od novih eksplozija”. Novinar Nationa koji živi u tom području rekao je da su svi napustili svoje kuće nakon eksplozije.

Kenijski Crveni križ objavio je na društvenim mrežama da su se ekipe “neumorno borile s plamenom”. Mwaura je rekao da je mjesto eksplozije osigurano i da je uspostavljeno zapovjedno središte koje pomaže u koordinaciji spasilačkih operacija./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img