Hrvatski Medijski Servis

Najmanje 15 poginulih u eksploziji automobilske bombe u Siriji

Foto: AFP

Najmanje 15 osoba je poginulo, većinom djece, a 30 ih je ozlijeđeno u eksploziji automobilske bombe na tržnici u subotu u sirijskom gradu Tell Abiadu na granici s Turskom, objavili su turski državni medij i Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Turska vlada optužila je sirijsku kurdsku miliciju (YPG) i Kurdistansku radničku stranku (PKK) za “nehumani napad”, prenijela je Hina.

Sirijski opservatorij za ljudska prava rekao je da su turski borci i civili među poginulima u eksploziji, a turska državna agencija Anadolu da je do eksplozije došlo na tržnici u centru grada.

U Tell Abiadu vodile su se najsnažnije borbe otkad je turska vojska pokrenula ofenzivu na sjeveroistoku Sirije protiv YPG-a, saveznika SAD-a u borbi protiv Islamske države.

“Osuđujemo nehumani napad terorista iz YPG-a i PKK-a na nedužne civile Tell Abiada koji su se vratili svojim kućama kao rezultat Operacije mirno proljeće”, tvitao je turski ministar obrane./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte