Hrvatski Medijski Servis

Najduži let na svijetu na koji se mogu ukrcati samo “odabrani”

Rekordni let kompanije Singapore Airlines trajat će ravno 18 sati i 45 minuta, a premijeru će doživjeti 11. listopada ove godine.

Let će spajati Newark (New Jersey) i Singapur, a svojim trajanjem oborit će dosadašnji rekordni let, koji od 2017. povezuje Dohu i Auckland…

U neku ruku, ovo je čak i logično, jer ako leteći provedete više od 18 sati u komadu, ne vidimo kakvog smisla ima “gnijezditi” se po neudobnim sjedištima.

Ipak, neki avanturisti pokušali bi i to, samo da se mogu pohvaliti kako su letjeli najdužom rutom na svijetu, ali ipak, ako će to željeti, morat će papreno platiti kartu.

Međutim, neki putnici neugodno su ostali iznenađeni najavom kompanije kako na ovom letu neće postojati klasična ekonomska klasa, već će putnici birati između 94 sjedala premium ekonomske klase i 67 sjedala biznis klase.

Iz aviokompanije su objavili kako su se za ovaj potez odlučili shvativši da na ovako dugim letovima jednostavno treba prilično mnogo komfora.

Rekordno dugački let predstaviće i novi Airbusov model, koji troši značajno manje goriva na dugačkim letovima, ima značajno veće prozore, kvalitetu dotoka zraka ali i osvjetljenje koje treba pomoći pri jet lagu, prenose NN.

Udaljenost od Singapura do Newarka iznosi nevjerovatnih 16.700 kilometara, a očekuje se kako će karta u jednom smjeru koštati od 1000 dolara na više./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte