Hrvatski Medijski Servis

Najavljena kulturna suradnja između Mađarske i Grada Mostara

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je danas u Uredu gradonačelnika zamjenicu veleposlanika Mađarske u Bosni i Hercegovini Agnesu Angyal.

Tijekom susreta razgovaralo se o suradnji između Mađarske i Grada Mostara, a napose o kulturnoj suradnji.

Tako je dogovoreno da se u ovoj godini mađarska kultura predstavi u Mostaru i u tom cilju organizirat će se nekolicina kulturnih događanja, od smotre folklora da različitih izložbi.

Detaljan pregled kulturnih događanja kojima će se mađarska kultura predstaviti u gradu na Neretvi obznanit će se uskoro.

Današnjem sastanku gradonačelnika Bešlića i zamjenice veleposlanika Angyal bio je nazočan i Vlado Lukić, počasni konzul Republike Mađarske u Mostaru. Prezentacija mađarske kulture u Mostaru treba doprinijeti i promociji Grad Mostara, koji se plasirao u drugi krug izbora za titulu Europske prijestolnice kulture 2024.

Mostarska aplikacija za Europsku prijestolnicu kulture 2024. koja je poslana je u listopadu u Bruxelles pon nazivom projekta “Sve je premostivo”, naišla je na vrlo dobar prijem, priopćeno je iz Grada Mostara./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte