NAJAVA

Najava: Koncert nacionalnih organizacija kulture “Suzvučje/Sazvučje” u Mostaru

Međukulturno vijeće Bosne i Hercegovine, koje je osnovano na temelju Sporazuma o suradnji četiri temeljne organizacije kulture naroda Bosne i Hercegovine potpisanog 7. 10. 2020. godine u Sarajevu, a koje čine BZK „Preporod“, HKD „Napredak“, SPKD „Prosvjeta“ i JKPHD „La Benevolencija“ nastavlja sa suradnjom na zajedničkim projektima, afirmaciji, promociji i istraživanju kulture, kulturne baštine i kulturnog identiteta naroda Bosne i Hercegovine.

Jedan od projekata Međukulturnog vijeća je zajednički koncert pod nazivom „Suzvučja/Sazvučja” koji će se održati u petak 17. rujna 2021. godine s početkom u 18,00 sati na platou ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Na koncertu će nastupiti: Dženana&Dženana, duo koji čine sopranistica Dženana Huseinagić i pijanistica Dženana Šehanović Sarajlić; Trio „Senso“ koji čine mezzosopranistica prof. Monija Jarak Mikulić, prof. Marijana Pavlović, glasovir i prof. Jelena Marković-Milićević, violončelo; Zorana&ęthno orchestra i Etno grupa „Sv. Dimitrije“.

Odolijevajući vremenu i imajući jasnu viziju, ali i kulturu na pijedestalu svojih prioriteta ove organizacije kulture i danas vrijedno rade i idu u korak s vremenom što dokazuju i ovim zajedničkim koncertom u Mostaru, nakon onog brilijantnog u Sarajevu, krećući se i ka nečemu što će postati tradicionalno i uigrano “Suzvučje/Sazvučje” prošetati svim gradovima Bosne i Hercegovine./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

UKRAJINCI

Spriječili smo ruski atentat na našeg ministra obrane

Dva muškarca koja su radila za ruske obavještajne agencije uhićena su zbog planiranja atentata na ukrajinskog ministra obrane i šefa ukrajinske vojne objavještajne službe,...