NADREALISTI PREDVIDJELI PRIJE VIŠE OD 30 GODINA Eksplozije u Švedskoj četvrtu noć zaredom

Nakon tri mjeseca relativnog zatišja u Švedskoj su se ponovno intenzivirali sukobi organiziranog kriminala. Već četiri noći zaredom u široj okolici Stockholma čule su se eksplozije podmetnutih bombi u stambenim četvrtima, a prošlog vikenda u Göteborgu su ubijena dva muškarca.

Foto: X

Sve ukazuje na to da se rasplamsava sukob suprotstavljenih kriminalnih klanova.

U spomenutim eksplozijama nije bilo stradalih i počinjena je tek manja materijalna šteta jer su ponajprije bile tempirane kao upozorenje osobama iz kriminalnog podzemlja. Sve eksplozivne naprave podmetnute su ispred ulaza stambenih zgrada i kuća na kojima su prijavljeni poznati pripadnici klana Foxtrot ili njihovi članovi obitelji.

Međutim, mahom su mete bile adrese na kojima su živjeli uhićeni ili osuđeni pripadnici klana Foxtrot, što se tumači kao poruka da se ni u zatvoru neće moći osjećati sigurno.

“Intenzitet nasilja kreće se u valovima i situacija se može brzo promijeniti u oba smjera. U posljednjih sedam dana sukobi su se ubrzali”, kaže za dnevni list Aftonbladet Tommy Gustafsson, policijski dužnosnik iz odjela za borbu protiv organiziranog kriminala, te dodaje: “Čini se da postoji interni sukob unutar samog Foxtrota, a traje i sukob između Foxtrota i mreže Dalen.”/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img