Hrvatski Medijski Servis

Nadbiskup Jeruzalema msgr. Fouad Twal u posjeti BiH

Njegovo blaženstvo, msgr. Fouad Twal, jeruzalemski patrijarh u mirovini na poziv predsjednika HKD Napredak prof. dr. Franje Topića boravit će u radnoj posjeti Bosni i Hercegovini u periodu od 4. do 8. srpnja 2019. godine

Msgr. Twal – prethodno koadjutor Latinskoga jeruzalemskog patrijarhata rođen je 1940. godine u Madabi u Jordanu, a 1966. godine je zaređen za svećenika.

Godine 1975. diplomirao je kanonsko pravo na Papinskoj crkvenoj akademiji, a od 1977. do 1992. godine obnašao je diplomatsku službi u apostolskoj nuncijaturi u Hondurasu te u apostolskim nuncijaturama u Njemačkoj i Peruu.

Godine 1992. godine imenovan je biskupom prelatom u Tunisu, a tri godine poslije nadbiskupom.

Msgr. Twal obnašao je također dužnost predsjednika Regionalne biskupske konferencije Sjeverne Afrike.

Njegova Ekscelencija, msgr. Fouad Twal sudjelovati će na 66. Glavnoj izbornoj skupštini Hrvatskog kulturnog društva Napredak koja će se održati u subotu 6. srpnja 2019. godine u 11 sati u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu, Josipa Stadlera 5.

Latinski će patrijarh nakon završetka Napretkove skupštine služiti svetu misu u sjemenišnoj crkvi sv. Ćirila i Metoda u 18 sati./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte