Nacrt zakona o sudu BiH danas na Vijeću ministara

– Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas bi na sjednici trebalo razmatrati novi tekst Nacrta zakona o sudu Bosne i Hercegovine, kako je ranije i najavila predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.

Krišto je u pismu povjereniku za susjedstvo i proširenje EU Oliveru Várhelyiju, u kojem ga je informirala o ključnim reformama, navela da će se na predstojećoj sjednici Vijeća ministara BiH naći i nekoliko dokumenata ključnih za ispunjavanje reformskih obaveza naše zemlje uključujući i Zakon o sudu BiH.

Ministri bi trebali razmatrati i novi tekst Prijedloga Srednjoročnog programa rada Vijeća ministara BiH 2024 – 2026. godine.

Na dnevnom redu bi se trebao naći i Prijedlog Strategije i Akcijskog plana provođenja strategije integriranog upravljanja granicom u Bosni i Hercegovini za razdoblje 2024. – 2029. godina.

Vijeće ministara BiH bi se, u drugom krugu glasovanja, trebalo izjasniti o Prijedlogu odluke o izmjeni Odluke o formiranju Žalbenog vijeća pri Vijeću ministara BiH.

Trebao bi biti razmatrano i izvješće iz Središnje baze podataka o počinjenim teškim kaznenim djelima u BiH u 2023. godini.

Pred ministrima bi se, između ostalog, trebao naći i Prijedlog odluke o utvrđivanju planskih iznosa prihoda po osnovu pružanja usluga u zračnoj plovidbi (rutne naknade) u zračnom prostoru BiH za 2024. godinu, kao i Okvirni program aktivnosti člana Stalnog zajedničkog povjerenstva viših predstavnika država nasljednica bivše SFRJ i programi za nastavak aktivnosti implementacije Sporazuma o pitanjima sukcesije ovlaštenih pregovarača i to za: Aneks B, Aneks C i Aneks D./HMS/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img