Hrvatski Medijski Servis

NAČELNIK TOMISLAVGRADA Ivan Vukadin kandidat Kluba Hrvata za novog predsjednika Vlade HBŽ-a

Na današnjoj sjednici Kluba Hrvata privremeni predsjednik Kluba Robert Bagarić, bez prethodne najave, predložio je da se hrvatski zastupnici danas izjasne o kandidatu za mandatara Vlade HBŽ-a što je većinom glasova i prihvaćeno, javlja Fena.

Uslijedilo je i glasovanje na kojemu je 13 od 19 zastupnika podržalo kandidaturu Ivana Vukadina. Pet zastupnika bilo je suzdržano, a protiv je bio jedino aktualni predsjednik Vlade HBŽ-a Ivan Jozić iz Livna, kojeg je ranije Županijski odbor HDZ-a BiH Hercegbosanske županije istaknuo kao kandidata za još jedan mandat na čelu županijske vlade.

Prije samog glasovanja Jozić je upozorio da je Ivan Vukadin kandidat Općinskog odbora HDZ-a BiH, a on kandidat Županijskog odbora HDZ-a BiH, te da bi se trebala uvažiti stranačka hijerarhija.

Međutim, ostali zastupnici nisu prihvatili taj argument te su potporu dali Vukadinu.

Novog predsjednika i članove Vlade HBŽ-a na jednoj od svojih sljedećih sjednica treba potvrditi Skupština HBŽ-a u kojoj sjedi 25 zastupnika. Najviše zastupnika ima HDZ BiH – osam, HDZ 1990 ima četiri zastupnika, Srpska lista i Hrvatska nezavisna lista imaju po tri zastupnika, SDA dva, dok po jednog zastupnika imaju Narodna stranka Radom za boljitak, Hrvatska republikanska stranka, Županijska neovisna lista, Srpska napredna stranka i Socijaldemokratska partija BiH./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte