Hrvatski Medijski Servis

NAČELNIK GORNJEG VAKUFA-USKOPLJA: Ova općina je primjer suživota i tolerancije

Foto: Fena

Načelnik općine Gornji Vakuf – Uskoplje Sead Čaušević uputio je izraze velike zahvalnosti policijskim službenicima MUP-a ŽSB koji su, uz suradnju s policijskim službenicima Federalne uprave policije, u vrlo kratkom roku otkrili izvršitelja prijavljenog kaznenog djela izazivanja narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti ispisivanjem uvredljivih grafita u jutarnjim satima 5. kolovoza 2019. godine u naselju Krupa.

“Općinski načelnik, također, izražava zahvalnost svim vjerskim službenicima, članovima Općinskog vijeća, političkim strankama i građanima koji su ovih nekoliko dana svojim djelovanjem doprinijeli smirivanju tenzija čime je potvrđeno da je ova Općina primjer suživota i tolerancije, i da se vrlo teško mogu poremetiti dobri odnosi, koji se u ovoj Općini grade već dugi niz godina”, navedeno je iz Općine Gornji Vakuf – Uskoplje.

Po kompletiranju predmeta protiv počinitelja će biti podneseno izvješće o počinjenom kaznenom djelu izazivanja narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti.

Opsežnim radnjama na terenu došlo se do materijalnih dokaza kao i priznanja osobe inicijala A. P. (Adis Pokvić) (1987.), da je isti počinio radnje koje su okarakterizirane kao djelo “Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti”.

PS Gornji Vakuf- Uskoplje zaprimila je u ponedjeljak prijavu od strane M. P., nastanjenog u mjestu Krupa, općina G.Vakuf- Uskoplje, da su tijekom noći na obiteljskoj kući i vozilima koji su bili parkirani u dvorištu, osvanuli grafiti izrazito uvredljivog sadržaja.

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su ustvrdili da su na obiteljskoj kući, garaži te na pet putničkih vozila koji su bili parkirani u dvorištu, crnom bojom ispisani grafiti izrazito uvredljivog sadržaja koji upućuju na međunacionalnu netrpeljivost./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte