NAČELNIK GORNJEG VAKUFA-USKOPLJA: Ova općina je primjer suživota i tolerancije

Načelnik općine Gornji Vakuf – Uskoplje Sead Čaušević uputio je izraze velike zahvalnosti policijskim službenicima MUP-a ŽSB koji su, uz suradnju s policijskim službenicima Federalne uprave policije, u vrlo kratkom roku otkrili izvršitelja prijavljenog kaznenog djela izazivanja narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti ispisivanjem uvredljivih grafita u jutarnjim satima 5. kolovoza 2019. godine u naselju Krupa.

“Općinski načelnik, također, izražava zahvalnost svim vjerskim službenicima, članovima Općinskog vijeća, političkim strankama i građanima koji su ovih nekoliko dana svojim djelovanjem doprinijeli smirivanju tenzija čime je potvrđeno da je ova Općina primjer suživota i tolerancije, i da se vrlo teško mogu poremetiti dobri odnosi, koji se u ovoj Općini grade već dugi niz godina”, navedeno je iz Općine Gornji Vakuf – Uskoplje.

Po kompletiranju predmeta protiv počinitelja će biti podneseno izvješće o počinjenom kaznenom djelu izazivanja narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti.

Opsežnim radnjama na terenu došlo se do materijalnih dokaza kao i priznanja osobe inicijala A. P. (Adis Pokvić) (1987.), da je isti počinio radnje koje su okarakterizirane kao djelo “Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti”.

PS Gornji Vakuf- Uskoplje zaprimila je u ponedjeljak prijavu od strane M. P., nastanjenog u mjestu Krupa, općina G.Vakuf- Uskoplje, da su tijekom noći na obiteljskoj kući i vozilima koji su bili parkirani u dvorištu, osvanuli grafiti izrazito uvredljivog sadržaja.

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su ustvrdili da su na obiteljskoj kući, garaži te na pet putničkih vozila koji su bili parkirani u dvorištu, crnom bojom ispisani grafiti izrazito uvredljivog sadržaja koji upućuju na međunacionalnu netrpeljivost./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ČEKAJU 'ZELENO SVJETLO' OD VLADE

Talijani žele nastaviti prvenstvo bez gledatelja na tribinama

Predsjednik Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) Gabriele Gravina izjavio je u ponedjeljak kako je Savez spreman nastaviti prvenstvo igranjem utakmica bez gledatelja ukoliko mu to...