ZAGREB

Na zgradi Vlade Hrvatske zastava Ukrajine, premijer Plenković odao počast žrtvama ruske agresije

U povodu obilježavanja prve godišnjice ruske agresije na Ukrajinu, predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković posjetio je Veleposlanstvo Ukrajine i s ukrajinskim veleposlanikom Vasiljem Kiriličem zapalio svijeće za žrtve agresije.

Ukrajinski veleposlanik Vasilj Kirilič zahvalio je novinarima na interesu i Plenkoviću na posjetu. Naglasio je da se veliki plan Rusije da se u 96 sati osvoji Ukrajina pretvorio u rat koji traje već godinu dana. Zahvaljujući svjetskoj solidarnosti, dodao je – svaki smo dan sve jači. Veleposlanik je zahvalio Vladi RH, premijeru Plenkoviću i građanima Hrvatske na snažnoj podršci Ukrajini.

– Zahvalili smo veleposlaniku Kiriliču i osoblju veleposlanstva na svemu što su dosad učinili, prvenstveno na prihvatu ukrajinskih izbjeglica. Iskazali smo veliku solidarnost i prijateljstvo s ukrajinskim narodom. Uvjereni smo da će uspjeti pobijediti u svojoj pravednoj borbi. Važno je da cjelokupna zapadna međunarodna zajednica bude i dalje jedinstvena i ustrajna u iskazivanju potpore, poručio je premijer Andrej Plenković.

Naglasio je da će Hrvatska u tom procesu biti uz Ukrajinu kao i do sada uz želju da Ukrajinci svoju slobodu ostvare što brže.

Ukrajinske zastave na Markovom trgu

Uoči godišnjice početka ruske invazije na Ukrajinu, sinoć je zgrada Vlade na Trgu svetog Marka obasjana bojama ukrajinske zastave.

Zgrada Vlade Hrvatske u bojama ukrajinske zastave.
Na prvu godisnjicu pocetka ruske agresije na Ukrajinu na procelju Banskih dvora i zgrade Hrvatskoga sabora izvjesene su zastave Ukrajine. Foto: Patrik Macek/PIXSELL

A na Trgu sv. Marka, na zgradi Vlade i Hrvatskog sabora, u znak solidarnosti – danas su izvješene zastave Ukrajine./HMS

spot_img

Najnovije

spot_img