RADI SE O BOŠNJAČKIM ŽRTVAMA?

Na Vlašiću pronađena lokacija s posmrtnim ostacima više osoba

Na lokalitetu Duboki potok, u općini Skender Vakuf/Kneževo, na nepristupačnoj lokaciji, pronađeni su posmrtni ostaci iz proteklog rata, a pretpostavlja se da se na tom mjestu nalaze posmrtni ostaci više osoba.

Tužitelj i stručni suradnik iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva Bosne i Hercegovine koordinirali su proces pripreme i osiguranja lokacije, radi provođenja ekshumacije na lokalitetu Duboka-Duboki potok na planini Vlašić.

Na izuzetno nepristupačnoj lokaciji u planinskom području pronađeni su posmrtni ostaci za koje se pretpostavlja da pripadaju žrtvama bošnjačke nacionalnosti iz mjesta Večići-Kotor Varoš, koji su se u studenom 1992. godine preko Vlašića pokušavali prebaciti do Travnika, prenijela je Fena.

Tijekom procesa ekshumacije bit će angažirani stručni deminerski i alpinistički timovi, kako bi se lokacija uspjela u potpunosti pretražiti, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Osim predstavnika Tužiteljstva BiH na lokaciji su bili prisutni i predstavnici Instituta za nestale osobe, kao i predstavnici preživjelih žrtava, a lokaciju osiguravaju policijski djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Republike Srpske.

Ekshumacija će biti nastavljena u narednom razdoblju./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

VRSALJKO NIJE NASTUPIO

Atletico uvjerljiv protiv Mallorce

Nogometaši Atletica učvrstili su na trećoj poziciji Primere pobjedom na svojoj Wandi nad Mallorcom 3-0 u prvoj utakmici 34. kola.Alvaro Morata je iz penala...