ČLANOVI IZ RS NAJAVILI RASPRAVU

Na UO Središnje banke BiH tražit će se obrazloženje zašto stoji novac MMF-a

U Sarajevu će danas biti održana sjednica Upravnog odbora Središnje banke BiH na kojoj će članovi iz Republike Srpske tražiti informaciju o sredstvima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koja još nisu raspoređena entitetima i županijama u FBiH.

– Iako guverner Središnje banke BiH Senad Softić nije uvrstio u dnevni red sjednice ovu točku, kolega Radomir Božić i ja tražit ćemo detaljnu informaciju o tome zašto sredstva MMF-a nisu prebačena entitetima – izjavio je ranije Srni član Upravnog odbora Središnje banke BiH Dragan Kulina.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija rekao je 21. svibnja da Središnja banka BiH ima sve što je potrebno da isplati novac koji je uplatio MMF, te da nije jasno kakvu dopunsku odluku Banka čeka.

– Ima svoj memorandum koji je potpisala s ministarstvima financija, ima Pismo namjere i ima instrukcije koje su tražene od ministarstava financija. Ne znam zašto Središnja banka čeka dodatnu odluku, nikad do sad takva odluka nije postojala. Ovo je nepotrebna priča. Nisam siguran što tko očekuje da će dobiti kroz ova uvjetovanja – naglasio je Tegeltija.

MMF je 23. travnja na odgovarajuće račune kod Središnje banke BiH doznačio oko 333 milijuna eura, po osnovu aranžmana Brze financijske pomoći.

Sjednica Upravnog odbora Središnje banke BiH zakazana je za 11 sati./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

BANJA LUKA

Gorio hotel ‘Tesla’

U banjalučkom hotelu 'Tesla' danas je došlo do požara, objavljeno je na Facebook stranici Vatrogasna brigada Banja Luka.Na intervenciji gašenja vatre na ovom ugostiteljskom...