AFERA RESPIRATORI

Na Sudu BiH nastavljeno suđenje Fadilu Novaliću i ostalima

Sud BiH za danas je najavio nastavak suđenja federalnom premijeru Fadilu Novaliću i drugima u vezi s nabavkom 100 respiratora vrijednosti 10.530.000 KM.

Osim Novalića, za spornu nabavku respiratora optuženi su suspendirani ravnatelj Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, ministrica financija Federacije BiH (FBiH) Jelka Milićević i vlasnik poduzeća “Srebrena malina” Fikret Hodžić.

Novalić, Solak i Hodžić optuženi su za udruživanje radi činjenja kaznenih djela u vezi s djelima zloupotreba položaja ili ovlasti, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Njih optužnica tereti i za pranje novca, krivotvorenje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, krivotvorenje službene isprave i povredu obaveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga i sastavljanja financijskih izvješća i njihovo krivotvorenje ili uništavanje.

Milićeviće je optužena za nesavjestan rad u službi.

Kako javlja novinar sarajevskog Avaza s lica mjesta, optuženi su stigli u Sud Bosne i Hercegovine./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Umrla četverogodišnja kći američkog repera

Lauren Maxwell, četverogodišnja kći repera Fettyja Wapa, preminula je iz još nepoznatih razloga, a vijest o njenoj smrti potvrdila je na Instagram profilu njezina...