NA SASLUŠANJU U TUŽITELJSTVU BIH Pandža priznao da je uzeo novac, zlorabeći ime Milana Tegeltije

Inspektor Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH Marko Pandža, koji je danas ispitan u Tužiteljstvu BiH o aferi “Alešević”, priznao je tužiteljima da je sve radio u svoje ime i da sa tim nikakve veze nema predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Milan Tegeltija, saznaje “Avaz”.

Prema pisanju Avazova portala, Pandža je tijekom ispitivanja priznao da je zlorabio ime Milana Tegeltije i da je novac uzeo isključivo za sebe, te da s tim predsjednik VSTV-a nije imao nikakve veze, niti je o tome uopće bio upoznat.

Pandža je ispričao tužiteljima da u ovom događaju nije postupao kao službena osoba, te se ispričao za sve neprijatnosti koje je prouzročio Tegeltiji i njegovoj obitelji.

Pandža je, kako saznaje “Avaz”, rekao da je ovom izjavom u Tužiteljstvu BiH skinuo veliki teret sa sebe, a posebno se ispričao Tegeltiji i Vladi Jurišiću, koji se nalaze na snimku koji je objavio portal “Žurnal”.

Pandža je tužiteljima dobrovoljno predao i privatni telefon.

Portal “Žurnal” objavio je tekst u kojem je naveo da je Tegeltija trgovao krivičnim istragama.

Prvostupanjska diciplinska komisija VSTS-a BiH odbacila je 3. lipnja tužbu Ureda disciplinskog tužitelja protiv Tegeltije, kao i prijedlog za njegovo privremeno udaljavanje s ove dužnosti.

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće BiH dalo je punu podršku i povjerenje predsjedniku VSTV-a Milanu Tegeltiji u daljem obavljanju njegovih dužnosti i pozvao Tužiteljstvo BiH da što prije sprovede efikasnu i detaljnu provjeru svih navoda iz teksta koji je objavio magazin “Žurnal” i donese tužiteljsku odluku./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije