Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

Na Saboru HDZ BiH 27. travnja 600 izaslanika

Na današnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH razgovarano je o pripremama za sjednicu Središnjeg odbora, ali je bilo riječi i o aktualnoj političkoj i sigurnosnoj situaciji na cijelom području Bosne i Hercegovine, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Predsjednštvo HDZ-a BiH na održanoj sjednici imenovalo je Povjerenstva za organizaciju, tehničku pripremu i provedbu pojedinačnih poslova i zadataka za održavanje XIII. Sabora HDZ-a BiH, i druge potrebne Odluke za održavanje Sabora, te raspravljalo o prijedlozima i izmjenama Statuta HDZ-a BiH.

Središnji odbor HDZ-a BiH donio je odluku o održavanju XIII. izvještajnog i izbornog sabora, koji će se održati u Mostaru 27. travnja, u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača te su usvojeni svi potrebni dokumenti i odluke za održavanje Sabora.

Na XIII. Saboru HDZ-a BiH, sudjelovat će približno 600 izaslanika, od najnižih do najviših stranačkih struktura i organizacija.

Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH, predsjednik stranke Dragan Čović komentirao je medijima proces uspostave vlasti na državnoj razini, ali i ono o čemu je govoreno na sjednici.

-Raspravili smo nekoliko tema, od pitanja uspostave vlasti, do svega onoga što se događa u BiH proteklih dana. Ovih dana nastaviti ćemo s razgovorima oko uspostave vlasti. Što se Vijeća ministara tiče, nužno je donijeti jednu zajedničku izjavu triju stranaka koje će formirati buduće Vijeće ministara. Uz izjavu, odmah ćemo pokušati rasporediti i resore i to bi bio znak da možemo ići s mandatarom, kazao je dr. Čović.

Komentirajući i nedavne navode o navodno umješanosti hrvatske obavještajne službe u selefijski pokret u BiH, kazao je kako se radi o koordiniranom plasiranju dezinformacija, kako bi se ostvario određeni učinak u javnosti.

Govoreći o posljednjoj obavještajnoj aferi u koju je, prema pisanjima medija, uključen i zamjenik ministra sigurnosti BiH i član Predsjedništva HDZ-a BiH Mijo Krešić, Čović je rekao kako je riječ o planskom plasiranju dezinformacija.

Mijo Krešić je zamjenik ministra sigurnosti i zanimljivo je da ministar i njegov zamjenik nemaju komunikaciju. Nije dobro da se ovo događa. Ne može se izaći u javnost, iznijeti tako teške optužbe a da to nitko potkrijepi niti jednom činjenicom.

Bosna i Hercegovina se mora kroz institucije obračunati sa izvaninstitucionalnim djelovanjem, kazao je dr. Čović, naglasivši kako će i u budućnosti prioriteti stranke, kao i do sada biti euroatlantske integracije./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte