Sve vijesti

AMSTERDAM

Na pozornici oteo mikrofon Greti Thunberg nakon propalestinskog skandiranja

Govor Grete Thunberg na velikom klimatskom prosvjedu u Amsterdamu jučer je prekinuo muškarac koji je upao na pozornicu. Muškarac je rekao da je “došao ovamo zbog klimatskih demonstracija, a ne političkih stavova”, dok je pokušavao izvući mikrofon iz ruku Grete Thunberg.

Neposredno prije incidenta iz gomile su se čuli povici “Palestina će biti slobodna”. Ranije tijekom skupa, organizatori su skratili govor jedne aktivistice nakon što je upotrijebila izraz “Od rijeke do mora, Palestina će biti slobodna”, prenosi novinska agencija Reuters.

Mnoge židovske skupine kažu da je taj slogan, koji se koristi na prosvjedima diljem svijeta, poziv na uništenje Izraela. Propalestinski aktivisti tvrde da većina ljudi koji ga koriste pozivaju na kraj izraelske okupacije Zapadne obale i blokade Gaze, a ne na eliminaciju samog Izraela.

Nakon što je muškarac uklonjen s pozornice Thunberg se pridružila gomili u skandiranju: “Nema klimatske pravde na okupiranoj zemlji.”

Prošlog mjeseca švedska klimatska aktivistica našla se na meti kritika nakon što je na društvenim mrežama podijelila propalestinske poruke, a neki su je optuživali da ne pokazuje potporu izraelskim žrtvama napada Hamasa./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

VOZAČI OPREZ!

Moguća poledica na cestama u gorju, prilazima tunelima i preko mostova

U Bosni i Hercegovini prometuje se po suhim ili djelomično vlažnim kolnicima, javlja Hrvatski Medijski Servis. Zbog niskih temperatura iz Automoto saveza u BiH upozoravaju...