34. DANI TEATRA MLADIH

Na Memorijalnoj sceni Mostarskog teatra mladih večeras će se odigrati predstava “To”

Osmog dana 34. Dana teatra mladih večeras će se u 20:30 sati na Memorijalnoj sceni 2532 Mostarskog teatra mladih odigrati duodrama Roka Vilčnika “To” u kojoj igraju Haris Habibija i Faris Kolčić.
Predstavu je režirao Sead Đulić, a večerašnja izvedba deveta je repriza ove za publiku vrlo zanimljive predstave.

“Šta će se desiti kada u stan jednog čovjeka s mentalnim problemima koji kao trgovački putnik upadne odbjegli okorjeli ubica i koje će se nemoguće situacije desiti u igri nadmudrivanja, prevara, laži i u suosjećanja moći ćete pogledati u predstavi ‘To'”, kazali su iz Mostarskog teatra mladih, prenosi Klix.

Ovim festivalom mladi ljudi se trude da donesu pouke o najaktualnijim temama u društvu. Pričaju o razločitostima, ljubavi, predsrasudama i netrpeljivosti.

“Vrijeme je da se progovori o diskriminaciji i nauči mlade generacije kako da čine društvo sigurnijim mjestom”, zaključili su iz Teatra.

Do nedjelje će, kako su najavili iz Mostarskog teatra mladih, biti odigrane još četiri predstave novog i raznovrsnog repertoara./HMS/

Najnovije

PONOVNO REKORD

U Hrvatskoj 208 slučajeva zaraze koronavirusom

U posljednja 24 sata novih je 208 slučajeva zaraze koronavirusom u Hrvatskoj čime je nadmašen jučerašnji rekordan broj novooboljelih u jednom danu, a preminule...