RS

Na koronavirus pozitivno novih 25 osoba

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao je da je testirano 316 osoba, od tog broja na virus korona pozitivno je 25.

Dvadeset jedna osoba je iz kontakta ili obiteljskog žarišta, a četiri nisu navele izvor zaraze, tako da će uslijediti epidemiološka istraga, kako bi bili pronađeni i testirani kontakti, prenose Nezavisne novine.

Kada se radi o ovim osobama, 14 je iz Banjaluke, šest iz Šipova, tri iz Laktaša i po jedna iz Ribnika i Teslića. Šesnaest je muških I devet osoba ženskog spola.

Osam osoba je na hospitalizaciji i imaju simptome COVID-19, a ostali su smješteni u izolaciju u skladu s procedurom.

Kada je u pitanju trenutno stanje u Kliničkom bolničkom centru RS, 39 osoba je na odjelu s težom kliničkom slikom, šest je na respiratoru, a devet trenutno u izolaciji, odnosno broj pacijenata na Odjelu pulmologije s lakšom kliničkom slikom je 35, ukupan broj osoba na klinici je 89.

Broj oporavljenih osoba je 22.

Što se tiče broja osoba pod zdravstvenim nadzorom, njihov broj se smanjuje, a povećava se broj osoba koje su izašle, ali koje su dužne pridržavati se svih preporuka kojih se svi pridržavaju.

Iz nadzora je izašlo 12.170 osoba.

Tijekom posljednjeg tjedna epidemiolozi u Institutu su radili procjenu trenutnog stanja epidemije i u RS se ne bilježi eksponencijalni rast, već je on linearan, što znači da se drži pod kontrolom.

Ministar Šeranić je napomenuo da ima određen broj osoba sa seoskog područja, što znači da se ljudi ne smiju okupljati u vanjskoj sredini u seoskim područjima i da je preporuka da se ne okupljaju ni u dvorištu./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

MARK ESPER

Američki ministar obrane protiv Trumpa, ne želi slati vojsku na prosvjednike

Američki ministar obrane Mark Esper izjavio je kako ne podržava slanje vojske na prosvjednike zbog smrti Georgea Floyda i rasne nejednakosti, distancirajući se od...