GP BATINA - BEZDAN

Na hrvatsko-srpskoj granici zaustavljeno auto s ozbiljnom količinom radioaktivnog materijala

Automobil u kojemu je “detektirana opasna razina radijacije” zaustavljen je u subotu na hrvatsko-srpskoj granici, javlja N1 Televizija.

Prisutnost radioaktivnih materijala “prijavili” su senzori postavljeni na graničnom prijelazu, glasi objašnjenje koje je dobio SOinfo.org.

Prema neslužbenim informacijama, senzori su upozorili na visoku razinu zračenja i “ozbiljne količine” radioaktivnog materijala u putničkom vozilu stranih registracijskih oznaka koje je čekalo na izlazak iz Srbije.

Vozač i dva suputnika, svi hrvatski državljani, uhićeni su na licu mjesta.

Na granični su prijelaz potom stigli djelatnici Instituta za nuklearna istraživanja “Vinča” kod Beograda. Oni su potvrdili da se u automobilu nalaze radioaktivni elementi, a rečeno je i da je u pograničnoj zoni detektirano ozbiljno zračenje.

Neslužbeno, policijskim i carinskim službenicima koji su bili u smjeni u subotu naloženo je da se riješe radnih uniformi i da se odazovu provjerama zdravstvenog stanja.

Vozilo i radioaktivni materijali bili su 24 sata locirani u blizini graničnog prijelaza Batina – Bezdan./HMS/

Najnovije

PREDVODIO MISNO SLAVLJE

Nadbiskup Vukšić posjetio župu Janjevo na Kosovu

Predsjednik Biskupske konferencije (BK) BiH mons. Tomo Vukšić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH, u utorak je posjetio župu sv....