Na Danima kazališta u Vitezu devet kazališnih skupina iz regije

Manifestacija 11. Dani kazališta održava se u Vitezu, u organizaciji Gradskog kazališta mladih (GKM), a do sredine listopada publika ima priliku pogledati ukupno 12 predstava u izvedbi amaterskih kazališta iz BiH, Hrvatske i Srbije.

Voditelj GKM-a Vitez Ivan Sajević kazao je Feni da na Danima kazališta sudjeluje devet kazališnih skupina iz regije koje će se predstaviti s nagrađivanim predstavama.

– Na Danima kazališta imamo najbolja amaterska kazališta u regiji, koja su osvajala nagrade za najbolje predstave. Nastojimo našoj publici ponuditi širok spektar žanrova, tako da imamo predstave koje, recimo, progovaraju o nasilju, zatim dječje predstave, komedije i drame. Cilj nam je da naša kazališna dvorana progovori o svim temama – ističe Sajević.

Naglasivši da je GKM proteklih godina, u gradu bez kazališne tradicije, uspio pokrenuti kazališnu scenu, Sajević je istaknuo da na predstave u Vitezu danas dolaze kompletne obitelji.

– Bili smo jako tvrdoglavi i uporni, usprkos svemu. Nije bilo lako, ali uspjeli smo doći do toga da danas imamo punu dvoranu te da svaka naša premijera privuče više od 400 ljudi – naglasio je on.

Kako je kazao, Dani kazališta, kao i GKM, opstaju unatoč skromnim financijskim uvjetima, a zahvaljujući entuzijazmu i naporima članova Kazališta u Vitezu.

– Iako to nisu neka basnoslovna sredstva, svake godine imamo potporu Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta. U zadnje tri – četiri godine gotovo da nemamo nikakvu potporu Općine Vitez, ali se nekako krpimo i funkcioniramo. Međutim, bez te ljubavi i energije svih članova, bilo bi nemoguće opstati – ocijenio je.

Sajević ističe da je uvjeren kako GKM u Vitezu očekuje svijetla budućnost, o čemu svjedoči glumački ansambl od stotinjak članova te sve veći broj mladih koji se žele okušati na kazališnim daskama./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

LUTKARSKO KAZALIŠTE

Puna vreća želja za puno sreće djece

Lutkarsko kazalište Mostar nakon dva i pol mjeseca pauze večeras je predstavom "Puna vreća želja" otvorilo svoja vrata publici. "Poštujući epidemiološke mjere i ograničen...