Sve vijesti

MOSTAR

Na današnji dan prije 29 godina ubijene su djevojčice Antonija Sesar i Danijela Vidović

Mostar 11. studenoga obilježava 29. godišnjicu od zločina i ubojstva djevojčica Antonije Sesar (14) i Danijele Vidović (14).

Granata ispaljkena s položaja tzv. ARBiH koja je pala kod mostarske Katedrale na današnji dan 1994. godine odnijela je živote ove dvije djevojčice koje su samo željele taj dan biti na satu vjeronauka.

Foto: Arhiva

U godini 1994., u mjesecu studenome, na spomendan svetoga Martina biskupa, teška je granata pala s donje strane čvrstoga prolaza između katedrale i župnoga ureda.

Dječaci, koji su se igrali s gornje strane prolaza, ostali su svi na životu, a djevojčice koje su se bile sklonile u predvorje kripte i ponavljale vjeronaučno gradivo 8. razreda bile su pogođene gelerima: dvije od njih na smrt, a osam drugih ranjene teže ili lakše.

Župnik don Tomislav Majić i drugi svećenici iz katedrale pribrali su se i pružali pomoć ranjenima i rasplakanima.

Antonija Sesar i Danijela Vidović preminule su te večeri.

Sva bezumnost i strahota rata iskazana je u ovome slučaju, a nikada pred sud nisu izvedeni oni koji su ispalili smrtonosnu granatu i ubili ovu djecu./HMS/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

RUSIJA

U dijelovima Sibira izmjereno minus 50 stupnjeva Celzijusa, Moskva pod snijegom

Temperature u dijelovima Sibira pale su na minus 50 stupnjeva Celzijusa, dok su mećave prekrile Moskvu u rekordnim snježnim padalinama i poremetile letove zbog...