HRVATSKA

Muškarac se utopio, policija prijavila prijatelja koji ga je gurnuo u more

Riječka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje na prouzročenje smrti iz nehaja.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 38-godišnjak u utorak oko 18:20 na plaži na Pećinama u Rijeci iz nehaja prouzročio smrt 42-godišnjaka. Gurnuo ga je u more i muškarac se utopio. Unatoč pruženoj pomoći 42-godišnjak je preminuo.

>> U Rijeci se utopio muškarac, svjedok kaže da su ga u more gurnuli pijani prijatelji

Zbog kaznenog djela prouzročenje smrti iz nehaja 38-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

Osumnjičeni 38-godišnjak te još dvoje hrvatskih državljana u dobi od 35 i 37 godina su prekršajno sankcionirani zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Podsjetimo, cijelom događaju je svjedočio jedan mladić koji se sve opisao na Facebooku.

“Nažalost svjedočio sam tragičnom događaju. Kao i uvijek pa tako i danas odlučio sam nakon treninga otići na more radi rekuperacije. Prilikom dolaska na Pećine (stijene blizu Jadran hotela) uočio sam vidno pijanu ekipu od njih 4-5 koji su imali cca 30-40 godina.

Nakon nekoliko minuta ista ekipa dolazi i guraju svog ‘prijatelja’ nasilno u more. Iako na prvu se činilo da je sve u redu jer je čovjek nastavio plivati, nakon samo 20 sekundi tijelo je postalo beživotno.

Pošto je teren sam po sebi loš (duboko more i samo stijene) odlučio sam pomoći čovjeku. Nekako smo ga izvukli van i okrenuli ga na bok, pulsa nije bilo.

U tom trenutku dolazi hitna pomoć i kreću s reanimacijom, ali nažalost bilo je prekasno. Kada sam davao iskaz policiji cijelo vrijeme su mi dobacivali ‘mulac šta glumiš’, ‘nemoj da podivljam pa će gospoda policija morat’ pucat’ po meni’. Kako sam čuo, ista ekipa ima podeblji policijski dosje pa čak i zatvorski.

Jedan život je izgubljen,ali se nadam da će odgovorni znat kazniti ovo”, napisao je mladi Riječanin./Index.hr/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ZBOG KORONE

​Odgođena druga “Bh. povorka ponosa”

Druga Bh. povorka ponosa odgođena je, kako navode organizatori, za vrijeme kada epidemiološka situacija u državi bude povoljna, a o samom datumu javnost će...