Muškarac priznao šverc 25 kilograma droge, čeka ga kazna od dvije i pol godine

Optužni za kazneno djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stav 1. KZ-a BiH, prizno je krivnju i sa tužiteljem iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužilteljstva BiH, u prisustvu ovjetnika, potpisao sporazum o priznanju krivnje.

Krivnju je priznao optuženi Marko Krizmanić rođen 1974. godine u Linzu, Republika Austrija, državljanin Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Optuženi je u potpunosti priznao krivnju za krijumčarenje oko 25 kilograma opojne droge marihuana. Droga je otkrivena i zaplijenjena na graničnom prijelazu Gradiška, a krijumčarenje je izvršeno u posebno napravljenoj pregradi u atomobilu.

Tužilteljstvo za optuženog predlaže izricanje kazne zatvora u trajanju od dvije godine i šest (6) mjeseci, kao i izricanje mjere sigurnosti oduzimanje predmeta korištenih u izvršenju predmetnog kaznenog djela, među kojima su mobilni telefon sa pripadajućom SIM karticom i putničko motorno vozilo.

Sporazumnim priznanjem krivnje optuženi je u potpunosti priznao odgovornost za počinjeno kazneno djelo te se odrekao prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije