Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

Muškarac priveden zbog bacanja ostataka hrane na Milorada Pupovca

Policijski službenici Policijske uprave (PU) zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom i uz optužni prijedlog doveli ga na Prekršajni sud zbog sumnje da je 28. rujna počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, bacivši na zagrebačkoj tržnici Dolcu ostatke hrane na saborskoga zastupnika SDSS-a Milorada Pupovca.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je 36-godišnjak 28. rujna ove godine, u 14,10 sati, na tržnici Dolac bacio ostatke hrane na 63-godišnjega saborskoga zastupnika čime je ispunio obilježja prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Policija je osumnjičenog 36-godišnjaka, uz optužni prijedlog, dovela na Prekršajni sud u Zagrebu”, istaknuto je u srijedu u priopćenju PUzagrebačke.

Srpsko narodno vijeće (SNV) je 28. rujna priopćilo da su saborski zastupnici Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac i Boris Milošević napadnuti istoga dana oko 14 sati na zagrebačkome Dolcu, gdje su na njih bačeni ostaci hrane, ocijenivši to kao manifestaciju mržnje.

SNV je u priopćenju naveo da su u vrijeme napada između 14 i 14,10 sati SDSS-ov predsjednik saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Milorad Pupovac i predsjednik Kluba zastupnika SDSS-a Boris Milošević prolazili pored bistroa “Amfora” na Dolcu iz smjera ribarnice prema Trgu bana Josipa Jelačića. Pupovac je u jednom trenutku osjetio udarac u desnu stranu tijela, od vrata do zapešća ruke, a kada se okrenuo vidio je da je pogođen s većim i manjim ostacima hrane, od kojih su se neki zadržali na njegovu mantilu, a neki krupniji odbili su se od njegova vrata, ramena i ruku na tlu. Prema jačini i preciznosti udarca Pupovac je pretpostavio da je hrana bačena na njega sa jednog od bližih stolova za kojima su bili gosti restorana “Amfora”.

“Ovo nije prvi verbalni ni fizički nasrtaj na predsjednika SDSS-a i predsjednika SNV-a Milorada Pupovca, ali jest prvi koji je uključivao i jednoga od njegovih najbližih stranačkih suradnika, Borisa Miloševića. S obzirom da se napad dogodio pred brojnim ljudima i na mjestu na kojem se zastupnici Pupovac i Milošević gotovo svakodnevno kreću, on u sebi sadrži ne samo bezobzirnost, već i karakter potencijalno opasnog fizičkog napada na njih”, istaknuto ju priopćenju 28. rujna. SNV smatra da je cilj napada, po načinu izvođenja, otvoreno manifestiranje mržnje, javno poniženje i fizička ugrozu Pupovca i Miloševića.

Zagrebačka policija izvijestila je 28. rujna da je upoznata s tim događajem, te da utvrđuje okolnosti i obavlja razgovore.

Državni vrh te stranke i udruge oštro su osudile napad na zastupnike SDSS-a Milorada Pupovca i Borisa Miloševića. Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković osudio je napad te poručio kako očekuje da se utvrdi tko je to počinio, koje su okolnosti i motivi.

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković osudio je i nedopustivim ocijenio napad na predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca i zastupnika Borisa Miloševića. “Osuđujemo svaki oblik nasilja te očekujemo da policija utvrdi sve okolnosti i pronađe odgovornu osobu za napad. Nakon incidenta, predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković razgovarao je s Miloradom Pupovcem”, priopćeno je 28. rujna iz Banskih dvora./Hina/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte