Muškarac koji je prouzrokovao nesreću u kojoj je poginuo Šaban Šaulić platit će njegovoj obitelji milijunsku odštetu

Navršilo se šest mjeseci otkako je legendarni pjevač narodne glazbe Šaban Šaulić poginuo u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u Njemačkoj.

U međuvremenu, podignuta je optužnica protiv vozača koji je upravljao vozilom koje je ubilo Šaulića 17. veljače. Njemački državljanin turskog porijekla, Alsin Levent (35), uskoro će, pred regionalnim sudom, odgovarati za ubojstvo u prometu.

U optužnici se navodi da je Levent na dan nesreće vozio bez vozačke dozvole, te da je pijan u automobilu Mazda 6 izazvao tešku nesreću na putu A2 u blizini Gitersloha.

Do sada se nije govorilo o osiguranju i naplati štete koja je nastala u tom karambolu, a činjenica je da će Levent biti regresni dužnik jer je bio pijan.

Zbog toga, i šteta koja će biti isplaćena Šaulićevoj obitelji će biti veća jer se isplaćuje po njemačkim zakonima, a vozač će svakako morati da vrati kompletnu sumu osiguravajućem društvu.

Telegraf piše da će obitelji štetu isplatiti društvo kod kojeg je automobil bio osiguran, ali kako je pijanstvo na visokom prvom mjestu kada je riječ o gubitku prava iz osiguranja, Levent će automatski postati regresni dužnik jer je bio pijan.

Šteta se, da istaknemo, uvijek isplaćuje po zakonima države u kojima se nesreća i dogodila. A ova će, sudeći prema opipljivim dokazima biti višemilijunska.

Osiguravajuća kuća nakon nesreće isplati štetu i u ime onih koji su izgubili pravo iz osiguranja, zato što su vozili bez dozvole, pijani ili pod utjecajem droga i psihoaktivnih supstanci ili je vozilo bilo tehnički neispravno, tu sumu kasnije potražuje od tih regresnih dužnika, odnosno onih koji su izazavali nesreću.

Ukoliko regresni dužnik ode u zatvor šteta se nadoknađuje iz njegove imovine, ili je namiruje njegova obitelj u jednokratnom iznosu ili na rate, ovisno od osiguravajuće kuće./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

LJUBUŠKI

Čapljinska tvrtka gradi stambeno-poslovni kompleks

Čapljinska firma HANDY & CO d.o.o., inače suvlasnik benzinskih pumpi Oktan i cisterni za prijevoz naftnih derivata, je prije dvije godine kupila prostor bivše Vinarije Ljubuški površine 27.266...