OPĆA AMNESTIJA

Musk na Twitteru stavio novu anketu o vraćanju računa

Elon Musk je pokrenuo novu anketu o vraćanju na Twitter ukinutih korisničkih računa, koristeći istu metodu kao i u slučaju bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, prenosi AFP.

“Bi li Twitter trebao ponuditi opću amnestiju za ukinute račune, pod uvjetom da korisnici ne krše zakon i ne koriste se skandaloznim ‘spamovima’? Da/Ne”, pitanje je na koje su trebali odgovoriti korisnici Twittera.

Pet sati kasnije, stigli su odgovori oko dva milijuna korisnika, uvelike glasajući “DA”, tj. za ponovno aktiviranje ukinutih računa. Musk, novi vlasnik Twittera, nakon ankete o Trumpu koja je pokazala da je preko 50 posto glasalo za vraćanje računa bivšeg predsjednika, u subotu je vratio njegov račun koji je bio suspendiran nakon prošlogodišnjeg napada na američki Kapitol.

“Narod je odlučio. Trump će biti vraćen”, tvitao je Musk prije četiri dana nakon 15 milijuna odgovora u anketi o vraćanju profila američkog milijardera i bivšeg predsjednika. Za njegovu “rehabilitaciju” se izjasnilo 51.8 posto korisnika Twittera.

“Vox Populi, Vox Dei”, tvitao je Musk, latinski izraz koji znači “glas naroda je glas Boga”. Twitter je već ranije vratio neke kontroverzne račune koji su bili zabranjeni ili suspendirani, uključujući satiričnu web-stranicu Babylon Bee i komičarku Kathy Griffin./HMS/

spot_img

Najnovije

spot_img