DŽENANOV OTAC

MURIZ MEMIĆ NAKON PRESUDE: Poručujem ilidžanskim begovima i ratnim profiterima, doći ćemo po njih sigurno

Sud BiH u predmetu Zijad Mutap i dr. donio je presudu kojom se optuženi Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Alisa Ramić, Josip Barić i Muamer Ožegović oslobađaju svih optužbi.

Nakon čitanja obrazloženja presude, prisutnima se obratio Muriz Memić, otac tragično nastradalog Dženana Memića. Na početku obraćanja, Memić je parafrazirao stihove Đorđa Balaševića, prenosi Avaz.

“I neka se okuša hor torokuša, ja sam babin sin jedinac. Mater svima ko god i šta god pokuša. Još jednom, mater svima, ko god i šta god pokuša”, rekao je Memić i nastavio:

– Nisam se razočarao, nije ovo prvi put Sudu BiH da oslobađa optužene. Znamo da je Osmicu ekspresno oslobodio isti sudac. Ovo je namjerno urađeno u Tužiteljstvu BiH. Tužitelji su život svoj dali da ovo dokažu Hvala Gordani Tadić i Milanku Kajganiću. Idemo mi dalje sigurno, meni je žao zbog građana koji su došli iz cijele BiH, sigurno nećemo stati. Poruka ilidžanskim begovima i ratnim profiterima: Doći ćemo po njih sigurno, ne mogu ne odgovarajti – poručio je Muriz Memić.

/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

KATAR

Poljska svladala S. Arabiju- 2:0

Poljski nogometaši ostvarili su pobjedu u drugom kolu skupine C Svjetskog prvenstva, slavili su s 2:0 (1:0) protiv Saudijske Arabije uz prvi pogodak Roberta...