Hrvatski Medijski Servis

MUP ŽUPANIJE POSAVSKE: Pomozimo djeci u prometu i poštujmo prometne znakove

U vremenu pred početak školske godine pripadnici MUP-a Županije Posavske svakodnevno će poduzimati određene mjere i radnje kako bi se povećala sigurnost učenika, sudionika u prometu, pri dolasku i odlasku iz škole.

Među zadacima su uz ostalo raspoređivanje patrola policije u blizini školskih objekata sa zadatkom kontrole prelaska učenika na pješačkim prijelazima, brzine kretanja vozila, te postupanje kako vozača tako i pješaka sukladno prometnom znakovlju. Vršit će se pregled prometne signalizacije i pješačkih prijelaza, osobito u blizini škola.

Rukovoditelji odjeljenja prometne policije skupa sa policajcima u zajednici organizirati će predavanja i tematske razgovore sa korisnicama vrtića, predškolskom djecom i svim učenicima do trećeg razreda osnovnih škola sa ciljem upoznavanja djece sa osnovnim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu, a na roditeljskim sastancima o istoj problematici upoznat će i roditelje učenika tih uzrasta, izvijestili su iz MUP-a Županije Posavske./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte