MUP HNŽ O IZJAVAMA BOROVAC: Ne dolazi u obzir dovođenje migranata u Salakovac

Ministrastvo unutarnjih poslova /MUP/ Hercegovačko-neretvanske županije poručilo je da ne dolazi u obzir dovođenje novih migranata u centar Salakovac kod Mostara i da su neprihvatljive izjave o tome odlazeće ministrice za ljudska prava i izbjeglice BiH Semihe Borovac.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije su naveli da su sa sigurnosnog aspekta potpuno neprihvatljive izjave Borovac u kojima iskazuje spremnost Ministarstva da se u Salakovcu osigura smještaj za maloljetnike bez pratnje koji su evidentirani u kampu Vučjak.

“Ne želimo nove sigurnosne probleme koji se izazivaju jednostranim potezima, bez ikakvih procjena mogućih posljedica koji takvim činom mogu biti prouzročene”, poručeno je iz županijskog MUP-a.

MUP HNŽ napominje da centar Salakovac djeluje kao centar otvorenog tipa koji migranti slobodno napuštaju i bez ikakvih ograničenja se kreću širim područjem Hercegovačko-neretvanske županije, što izaziva strah i nelagodu lokalnog stanovništva.

“Najava bilo kakvog dovođenja novih korisnika Centra, njegovo prebukiranje i stvaranje novih Vučjaka ne dolazi u obzir, jer smo poučeni višemjesečnim iskustvima policije Unsko-sanske županije”, navodi se u priopćenju MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

U MUP-u HNŽ kažu da je ova ćupanija u velikoj mjeri već opterećen migrantskom krizom, te da su, pored korisnika centra Salakovac, postali jedna od značajnijih migrantskih ruta.

“Postupanje policije u vezi nedozvoljenih radnji migranata postali su skoro svakodnevnica. U ovoj godini, do sada, zabilježeno je poduzimanje mjera i radnji prema migrantima u više od 150 slučajeva”, napominju iz županijskog MUP-a./HMS/

Najnovije

PREDSJEDNIK HRVATSKE

MILANOVIĆ: Žao mi je ako Srbiji nije po volji to što radimo u Hrvatskoj, to je naša stvar

Negativne reakcije iz Beograda na poruke hrvatskih vlasti i predstavnika srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj na obilježavanju obljetnice "Oluje" komentirali su u Sinju predsjednk...