MUP HNŽ: Deblokada “Uborka” izvršena bez upotrebe sredstava prinude

-U ponedjeljak u jutarnjim satima policijski službenici MUP-a HNŽ su poduzeli zakonom propisane mjere i radnje i izvršili deblokiranje pristupa deponije, kojom gospodari JP ”Deponija” Mostar, priopćeno je iz MUP-a HNŽ, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Iz MUP-a HNŽ navode da su službene radnje poduzete temeljem zahtjeva Grada Mostara od 02. 12. 2019. i 06. 12. 2019. i Zaključka Vlade FBiH od 28.11.2019. u kojem između ostalog stoji da se ”…ne prekida odlaganje komunalnog otpada zbog javnog interesa do rješenja prethodnog pitanja i ishodovanje vodnog akta od strane Agencije za vodno područje Jadranskog mora i dopune zahtjeva te izdavanje okolišne dozvole”.

“Zakonom o unutarnjim poslovima propisano je: policija je dužna pružiti pomoć radi rješavanja poslova i zadaća koji spadaju u nadležnost drugih državnih tijela, gospodarskih društava i pravnih osoba koja vrše javna ovlaštenja, ako se prilikom vršenja tih poslova naiđe na fizički otpor ili se takav otpor može osnovano očekivati”, priopćeno je iz MUP-a HNŽ.

MUP HNŽ tvrdi da su svi zakonom propisani uvjeti za policijsko postupanje bili ispunjeni, a zadaća je izvršena bez uporabe sredstava prinude.

-Rezolutno odbijamo bilo kakve insinuacije o ”policijskoj diktaturi”, ”političkoj policiji” i sličnim terminima kojim su nas ”počastili” pojedine političke stranke i udruženja radi ostvarivanja svojih jeftinih političkih poena, istaknuto je te se dodaje:

“Policija djeluje profesionalno na temelju propisanih ovlasti i pravilima struke a sve u cilju osiguranja imovine i osobne sigurnosti građana HNŽ, te poštivanja i dosljednog provođenja Zakona iz svog djelokruga rada”, priopćeno je iz MUP-a HNŽ./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

HRVATSKA

Danas 52 nova slučaja koronavirusa, jedna osoba umrla

U Hrvatskoj je u protekla 24 sata potvrđeno 52 novozaraženih koronavirusom, pa je u ovom trenutku broj aktivnih slučajeva 1183, a jedna osoba je...