Hrvatski Medijski Servis

MUHAMED FILIPOVIĆ: Da Željko Komšić ima imalo političkog morala ne bi se ni kandidirao

Foto: Screenshot/Youtube

Ne možete tvrditi da imate podršku političke volje Hrvata, ako su za vas glasali, prije svega, Bošnjaci. Željko Komšić bi prvo trebao razmisliti ima li politički potencijal i legitimitet uopće govoriti u ime Hrvata, pojasnio je bošnjački akademik Muhamed Filipović u političkom magazinu “Acta”.

Komentirajući izjave novoizabranog člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željka Komšića u vezi sa „prijetnjama“ upućenim susjedima, bošnjački intelektualac Muhamed Filipović je za Alfu TV rekao da se Komšić trebao suzdržati od bilo kakvih političkih izjava prije nego što je uveden u dužnost.

– Da Željko Komšić ima imalo političkog morala i kulture, prije svega, ne bi se kandidirao. To jeste njegovo pravo, svaki Hrvat ima pravo da se kandidira. Ali, ako je legalno kandidiran ne znači da njegova pobjeda ima politički legalitet. To bi značilo da odista predstavlja volju naroda koji predstavlja. Ne možete tvrditi da imate podršku političke volje Hrvata, ako su za vas glasali, prije svega, Bošnjaci. Komšić bi prvo trebao razmisliti ima li politički potencijal i legitimitet uopće govoriti u ime Hrvata, obrazložio je Filipović./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte