Hrvatski Medijski Servis

Novogodišnji koncert Simfonijskog orkestra Mostar po uzoru na bečki

Simfonijski orkestar Mostar održat će 21. siječnja u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače ‘Novogodišnji koncert’ po uzoru na onaj u Beču te tako donijeti dašak bečkog glamura i ove godine u Mostar.

Čak 54 glazbenika iz Mostara, Širokoga Brijega, Stoca, Trebinja, Banjaluke, Sarajeva, Splita, Dubrovnika, Zagreba i Beograda predvođeni, kao i prošle godine, bečkim maestrom Giuseppeom Terzom donijet će hercegovačkoj publici zvuke i prizore austrijske prijestolnice. ”Kao da sjede u bečkom Glazbenom zavodu, slušatelji će moći uživati u koračnicama, valcerima i polkama skladateljske obitelji Strauss, a mostarski su simfoničari ove godine u program uvrstili i prigodna djela Berlioza i Rossinija”, navode iz Simfonijskog orkestra Mostar, uz napomenu kako su ples balerina, zvučni i vizualni efekti, cvjetni ugođaj… samo neke od dodatnih poslastica za publiku.

Organizatori napominju kako je riječ o gigantskom koncertu kojeg se ne bi postidjeli ni najveći europski gradovi, priopćeno je iz Kosače./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte