Mostarske mažoretkinje nastupile na festivalu u Parizu

Mostarske mažoretkinje vratile su se druge ovogodišnje Europske turneje a ovaj puta egzotične destinacija je bila glavni grad Francuske Paris, prenosi Hrvatski Medijski Servis .

Radi se o festivalu na kojem su, kao i na onom na kojem smsu bile prije 2 mjeseca, u Španjolskoj sudjelovali umjetnici iz cijelog svijeta, a neke od zemalja sudionica ovoga festivala bile su : Brasil, Belgija, Francuska, Češka, Njemačka, Velika Britanija i drugi. Naša avantura trajala je 7 dana.

Festival je trajao 4 dana u okolnim gradovima Općine Paris – Vitry sur Seine , La Basse I Ronco . A Kao šećer cijele turneje je bio jedan potpuno slobodan dan proveden u samom Parisu.

Mostarske djevojke svaki dan imale su preformanse u svakom od tih gradova i zajedno s ostalim sudionicama ovog velikog festivala izvodili jedan izvrstan šaren i fenomenalan program.

Naime, i prošle godine Mostarske mažoretkinje su imale čast sudjelovati na sličnom karnevalu u Parisu.

Naravno, sam Paris nas je iznova ostavio bez daha a naša ekipa je naslavila istraživati čari tog prekrasnog grada. Isto tako smo na putovanju u Francusku imali i jednodnevni izlete u Munchen i Ulm. Ovaj puta s nama je išla i Hrvatska glazba Mostar s kojom zaista imamo odličnu suradnju. I oni su ovoga puta posebno oduševili sa svojim novim festivalskim repertuarom popularnih izvedbi, kažu mostarske djevojke.

Mostarskim mažuretkinjama predstoje treninzi do kraja 6 mjeseca, zatim ljetovanje u našem odmaralištu u Kleku, nakon čega će uslijediti redovna ljetna pauza za malene timove,dok će  velika skupina i u ljetnim mjesecima imati rasplesano ljeto s niz već dogovorenih nastupa od kojih ćemo izdvojiti Ljetni Kotorski karneval u 8 mjesecu .

Predstoji i Europsko prvenstvo koje će se ove godine održati od 11-14.09 .2014. u Rumunjskoj za koje se natjecateljske skupine već pripremaju. Prošle godine Mostarske mažuretkinje nisu bile u mogućnosti otići na ovo natjecanje zbog nedostatka financijskih sredstava.

-Za razliku od Europskih turneja čije troškove pokriva naš Europski menadžer za Europsko prvenstvo to nije slučaj. Za njega se u potpunosti trebamo pobrinuti same, kažu. Sve zainteresirane koji im žele pomoći mole da im se jave jer trenutno intenzivno rade na prikupljanju donatora i sponzora i nadaju se da ćemo uspjeti otputovati na ovo za sve njih jako bitno natjecanje./HMS/

Najnovije

BEOGRAD

Sin srbijanske političarke skočio kroz prozor stana na petom katu

Stravična vijest stiže iz Beograda. Naime, 25-godišnji sin (J.I.) srbijanske političarke Sande Rašković Ivić, preminuo je nakon što je skočio kroz prozor stana u...