Mostarske mažoretkinje na karnevalu u Kotoru

Kotor je jedna od najdražih ljetnih destinacija Mostarskih mažoretkinja, to potvrđuju šestom posjetom na ljetnom .Već međunarodnom karnevalu koji se održava u tom gradu. Ove godine Kotor je u tri vesela dana proslavio veliku osamnaestu godinu za redom poznati Međunarodni kotorski ljetni karneval.

Na karnevalu u Kotoru Moatarske mažoretkinje sudjelovale su kao jedina grupa iz BiH među ukupno 25 karnevalskih grupa, od kojih je bilo 15 inozemnih.

”Vrhunska zabava za naše djevojke krenula je već u petak samim dolaskom u Kotor, jer je usljedilo kupanje i sunčanje koje se nastavilo cijeli vikend, te u večernjim satima predstavljanje maski i prijem kod gradolačelnoka Kotora. U subotu navečer usljedio je glavni događaj i veliki defile sa svim sudionicima karnevala koji se završio predstavljanjem koreografija maski ispred glavne pozornice. Naše prekrasne seniorke maskirane u egipćane oduševile su sve prisutne, te čak među 25 grupa upravo Mostarske mažoretkinje našle su se u nedjelju u tisku njihovih poznatih dnevnih novina uz naravno naše velike prijatelje mažoretkinje Fešta Kotor sa kojima imamo dugogodišnju suradnju”, navode mostarske mažoretkinje. Nakon turneje po Salzburgu, Stuttgartu, Bruxellesu i francuskom Douai-u, Kotor im je, kako tvrde, bio ljetno morsko osvježenje.

”Sada nas čeka još jedan izuzetno važan i veličanstveni crveni tepih kojom se rado prošetamo-Sarajevo film festival. I ove godine smo na otvaranju SFF-a i naš defile kroz Sarajevo je najava ovog velikog događaja čiji smo ponosni dio”, poručili su u svom priopćenju./HMS/

Najnovije

PROŠLO JE TOČNO 20 GODINA

Prisjećanje na povijesni govor biskupa Ratka Perića

Na današnji dan, prije točno dvadeset godina, u iznimno tegobnom političkom ozračju za hrvatski narod u BiH, u trenutku nametanja vlasti tzv. Alijanse za...