Mostarac uhićen u Visom zbog pljačke crkve

Policijski službenici Policijske postaje Visoko su pod nadzorom i u suradnji sa Županijskim tužiteljstvom Zeničko-dobojske županije, u proteklom periodu poduzimali intenzivne mjere i radnje na terenu s ciljem rasvjetljavanja dva kaznena djela teške krađe.

Ona su izvršena u tijeku noći 28/29. srpnja 2019. godine, te u vremenskom periodu od 11. do 13. kolovoza 2019. godine, kada su nepoznate osobe na nasilan način, odnosno provaljivanjem, ušla u pomoćne prostorije koje se nalaze u sklopu pravoslavne crkve “Sveti Prokopije” u Visokom, te tom prilikom otuđila oko 95 metara kvadratnih bakrenog lima, navodi se u priopćenju MUP-a ZDŽ-a.

Operativnim radom na terenu, policijski službenici su došli do određenih saznanja da se u vezu s izvršenjem navedenih kaznenih djela mogu dovesti lica: M.Š., rođen 1979. godine, iz Visokog i B.B., rođen 1999. godine, iz Mostara, koja su dana 14. kolovoza 2019. godine, locirana i lišena slobode.

Nad istim je u službenim prostorijama Policijske stanice Visoko zavedena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da su počinila navedena kaznena djela, kao i još šest drugih teških krađa koje su izvršene u proteklom periodu na području Visokog.

S ciljem dokumentiranja i dokazivanja izvršenih kaznenih djela, a u skladu s naredbama Općinskog suda u Visokom, od strane policijskih timova su izvršeni pretresi na više lokacija, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti određeni predmeti koji potiču iz izvršenih teških krađa. Bakreni lim koji je otuđen iz pomoćnih prostorija crkve je također pronađen i oduzet./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

SJEDNICA IZVRŠNOG ODBORA SNSD

DODIK: Pisat ću Donaldu Trumpu, organizirat ćemo prosvjed pred OHR-om

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kazao je danas nakon proširene sjednice Izvršnog odbora ove stranke da očekuje da će kroz parlamentarnu proceduru u prvoj polovini...