Hrvatski Medijski Servis

MOSTAR: Veliki prosvjed protiv Sejde Komšoğlua, studenti pozivaju na masovno okupljanje

Neformalna organizacija “Hrvatska mladost” organizira prosvjednu šetnju u Mostaru. U mirnoj i dostojnoj povorci iskazat će se sućut demokraciji u BIH.

Prosvjedna šetnja održati će se večeras (četvrtak) s početkom u 18 sati u Mostaru. Prosvjednici će krenuti od Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prema Uredu hrvatskog člana Predsjedništva BiH, koji se nalazi na šetalištu u središtu Mostara.

Cilj ove prosvjedne šetnje je iskazivanje nezadovoljstva zbog izbora Sejde Komšoglua  za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, od strane Bošnjaka, prenosi Hrvatski Medijski Servis

Prosvjedna šetnja nosi simboličan naziv “R.I.P. Democracy BiH”, gdje se jasno želi istaknuti negativno mišljenje hrvatskih birača o svim političkim procesima u BiH, koji nemaju u sebi gotovo ništa od “demokratskoga”

Organizatori pozivaju Hrvate na dolazak i paljenje svijeća kako bi dostojanstvenim postupkom pokazali što misle o ovakvom načinu izbora hrvatskog člana Predsjedništva BIH.

Neka plamen svijeća koje budu gorjele pokažu da demokracija u BiH ne postoji, ali neka još snažnije pokaže kako smo još tu i kako nećemo mirno prihvatiti rušenje političke volje hrvatskog naroda. Ovo nije samo poziv, ovo je naša dužnost, poručili su organizatori./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte