Hrvatski Medijski Servis

MOSTAR Večeras otvaranje stotih ‘Šantićevih večeri’

U organizaciji Gradskog odbora Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” i Srpskog pjevačkog i kulturno-umjetničkog društva “Gusle” u nedjelju, 6. listopada bit će otvorene 100. Šantićeve večeri poezije.

Program počinje pologanjem cvijeća na spomenik Aleksi Šantiću u Šantićevom parku u nedjelju, u 16. 30 sati, nakon čega slijedi spomen na grobu Alekse Šantića u 17 sati, te svečana akademija povodom 100. Šantićevih večeri poezije i svečano otvaranje u 18 sati u Sabornoj crkvi Svete Trojice u Mostaru.

Na svečanosti otvaranja predviđeno je obraćanje organizatora, dužnosnik Grada Mostara, Hercegovačko-neretvanske županije, Republike Srbije, te srpskog člana Predsjedništva BiH gospodina Milorada Dodika koji će otvoriti manifestaciju.

U umjetničkom dijelu programa nastupit će Gudački kvartet Simfonijskog orkestra Mostar, Srpsko pjevačko društvo Sloga iz Sarajeva, Muzički ansambl Mostarske kiše i glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske Bojan Kolopić, dok će besjedu o Aleksi Šantiću i Šantićevim večerima poezije održati akademik Jovan Delić, priopćio je organizator./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte